Gebruik altijd het juiste water!

Met het juiste water valt of staat je thee.
Mineraalwater of leidingwater dat uitpuilt van de mineralen is perfect om te drinken, maar nefast om thee mee te zetten. De stoffen uit de thee reageren met de mineralen waardoor je een troebele vloeistof krijgt. Je ziet deze aanslag in je theekop en zelfs op je tanden. 
Gebruik daarom altijd water met maximum 50 mg droogrest per liter. Dit is bijvoorbeeld Spa reine, Mont Calm, Saskia,.. Het meest duurzame is natuurlijk het EcoPack van Spa. Met een waterfilter van bv. ZeroWater kan je zelf je water filteren. 
Je proeft en ziet het verschil meteen.

Altijd de juiste temperatuur!

Elke theesoort vraagt om een andere temperatuur.
De richttemperatuur staat altijd vermeld op de verpakking. Bij de meeste groene thee geldt: hoe heter het water hoe meer bitter je thee wordt door de catechines en cafeïne. Bij lagere temperaturen haal je er meer L-theanine uit waardoor je groene thee zoeter wordt.
Een oude puerh verdraagt dan weer goed 100 graden. Als je thee leert begrijpen dan kan je leren spelen met de temperaturen.
Het simpelst is een waterkoker gebruiken waarop je de temperatuur kan instellen. Deze vind je in elke elektrozaak.

De ideale drinktemperatuur voor thee is 30-45°C ! Zo proef je het best alle smaken.

Gebruik altijd losse theeblaadjes!

Door losse thee te drinken help je mee aan een beter milieu. De theezakjes zijn gemaakt met industriële chemicaliën en bleekmiddelen. Ze bevatten lijm en microplastics die oplossen in je theewater. 
De thee die in deze zakjes zit is verpulverd gruis dat veel te snel smaken en stoffen afgeeft waardoor je een kakofonie krijgt in je smaakpalet. Met losse theeblaadjes daarentegen kan je spelen met geuren en smaken door de hoeveelheid thee, de temperatuur van het water en de trektijd.