Servies en accessoires

Om thee te kunnen zetten heb je nodig: water, thee, een waterkoker, een pot en een tas.
Eenvoud siert. Maar eenvoud mag ook mooi zijn. En praktisch.

WATER!
Kwaliteitsthee maak je nu eenmaal niet met leidingwater! Dit geeft een troebele drank die aan je tas en tanden plakt.
Water zonder mineralen geeft een kristalheldere drank met veel meer smaakstoffen uit de theebladeren. Zulk water krijg je met een filter van vb Zerowater of met ons eigen water van Spa!

EEN WATERKOKER!
De juiste temperatuur is minstens zo belangrijk om de juiste smaken te kunnen accentueren. Heel handig is een waterkoker met temperatuurregeling. Te koop in elke elektrozaak.

EEN POT!
Een theepot! Deze heb je in alle maten. Van grote porseleinen tot minipotjes van Yixing-klei. Deze klei maakt de thee zachter bij bepaalde theesoorten omdat de klei storende smaken opneemt. Je gebruikt dan ook 1 bepaald potje voor 1 bepaalde thee. 
In een glazen theepot zie je de theeblaadjes zich ontpoppen en kan je het dansen ervan volgen.
Een gaiwan! Hierin doe je veel thee en relatief weinig water. Je wacht een 30 tal seconden en giet dan de thee uit. Dit is de échte manier van thee zetten.
Een moderne gongfu-theezetter! Je doet je thee erin met het water. Als hij getrokken is duw je op een knopje en je thee loopt vanzelf door.

EEN TAS!
Van een cupje tot een mok.
Waardevolle thee verdient een mooie kop. Jij ook. Het zijn hebbedingen maar je doet er dan ook de rest van je leven mee.

ACCESSOIRES!
Om je het leven makkelijker te maken.