Wat maakt THEOFEEL zo anders?

Milieuduurzaam

Hoe meer onkruid er tussen je theeplanten groeit hoe rijker de bodem en hoe meer smaak en actieve stoffen je thee heeft. Een plant kan immers maar bevatten wat de bodem te bieden heeft.
In de plantages waar de thee van THEOFEEL  vandaan komt worden er geen pesticiden of onkruidverdelgers gebruikt. Die wil je immers niet in je kop thee hebben.

Economisch duurzaam

We zoeken vooral naar kleine theevelden die gerund worden door mensen die deze  ambacht al generaties lang beoefenen. Zij weten wanneer en hoe moet geoogst, welke verwerking voor welke thee, welke variaties in welke omstandigheden, net zoals bij wijn. 
De grote multinationals twijfelen er niet aan om eeuwenoude theebomen en -struiken te kappen om meer plaats te krijgen voor hun intensievere technieken. Deze monoculturen verdringen niet enkel de biodiversiteit maar ook deze waardevolle culturele ambacht. Door thee te drinken van THEOFEEL help je dus mee aan een mooiere wereld. En dat ‘feel’ je. 

Gezond

We zoeken vooral naar thee die groeit in een gezonde omgeving. Soms liggen deze gebieden heel afgelegen hoog in de bergen ver weg van alle verontreiniging. De opbrengst is dan vaak ook schaarser maar is wel puur geluk en gezondheid in je kop.
De thee van THEOFEEL is altijd puur en altijd geselecteerd op gezondheid. Je zal er nooit toegevoegde ‘natuurlijke’ aroma’s in terug vinden. Als diëtist kan ik je garanderen dat deze kop thee je gezondheid echt ten goede komt door de vele natuurlijke antioxidanten en vitamines en mineralen en nog veel meer.
Thee kan je gerust de hele dag door drinken als hij op de juiste manier gezet is.

Eerlijk

We werken niet met logo’s zoals biologisch of fairtrade omdat deze te duur zijn voor deze theeboeren.

In de theeindustrie wordt massaal thee gemengd van verschillende plantages en jaren om de prijs te drukken en om altijd dezelfde smaken te kunnen aanbieden. Hoe waterdicht zijn deze logo’s dan nog? 
THEOFEEL  koopt thee uit gebieden waar ze ons nodig hebben. Zo zijn deze mensen ook gelukkig en maken ze voor ons met plezier thee van topkwaliteit.