caffeine

Cafeïne of theïne?

Cafeïne werd in 1820 ontdekt in koffie en een aantal jaren later ook in thee. Deze laatste kreeg eerst de naam theïne tot men besefte dat het om dezelfde stof ging. 
Meer tips over decafineren enz lees je hier.

 

Puerh

Puerh thee is gefermenteerde thee.  
Oorspronkelijk komt deze thee uit Puerh, een streek in het zuiden van China. De typische theevariëteit en de grond geven deze puerh de aardse, houtachtige smaak.
Lees verder…

Blends

Dat thee een prachtig natuurproduct is weten we allemaal. Anders zou het ook geen 5000 jaar geteeld worden. 
Naast alle gezonde stoffen heeft thee ook de eigenschap om heel snel geuren op te nemen. Lees verder…

Word zelf ook thee-expert!

“Gaandeweg neem ik je mee in de boeiende wereld van thee. “

Matcha!

Omdat het hele blad wordt gebruikt is Matcha bijzonder rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. De thee wordt in de lente 2 tot 6 weken voor het uitschieten van de jonge scheuten afgeschermd met een strooien afdak, waardoor …. Lees meer

Thee van Malawi!

Malawi, het warme hart van Afrika, is goed op weg om India voorbij te steken als exportland voor thee. In het zuiden van het land zijn de Shire Highlands zowat helemaal bedekt met theeplantages, waarvan SATEMWA de grootste en meest bekende is… Lees meer

Guayusa

Groene guayusa zit niet enkel tjokvol antioxidanten maar bevat ook cafeïne, L-theanine en theobromine.
Hierdoor is deze drank zowel opwekkend als rustgevend en het houdt je brein scherp…Lees verder.

Rooibos

Rooibos bevat flavonoïden die sterk antioxiderend werken. In feite is het geen echte thee omdat het niet van de Camelia sinensis komt, maar van een  struik die in Zuid-Afrika groeit. De bladeren en de takjes worden rood door het fermenteren. Dit is rooibos. Lees verder

Waarom geen zakjes?

De smaak van uw thee wordt grotendeels bepaald door de essentiële oliën die het bevat. Als het blad gebroken wordt verdampen deze oliën. In theebuiltjes zit altijd verpulverd blad en soms zelfs de afval van de thee. Hierdoor krijg je een veel flauwere smaak omdat de meeste smaakstoffen verdwenen zijn… Lees verder.